Adressändring

Låt posten följa med till ditt tillfälliga boende

Familjen åker tillbaka till hemstaden över sommaren

Lugnet, naturen och möjligheten att få umgås med vänner och familj. Det är anledningarna till att Martina och Robin, som till vardags bor i Stockholm, väljer att åka hem till Hälsingland över somrarna.

Martina och Robin, båda 30 år, flyttade till Stockholm för nio år sedan. Trots flytten till storstaden har de båda ett starkt band till sina födelseorter Edsbyn och Viksjöfors, i Hälsingland.

– Innan vi flyttade till Stockholm bodde vi även i Norge. Robin spelade bandy och när han fick kontrakt här så flyttade vi hit. Även om han inte gör det längre så har vi blivit fast och skapat ett liv och en vardag här, säger Martina.

För två år sedan föddes parets son Viggo, som även han byggt upp sina rutiner i Stockholm med förskola och kompisar. Men i och med det har det även blivit ännu viktigare för paret att besöka sin hemstad så ofta det går.

– Vi har all släkt där och vi åker hem mycket mer nu och under längre perioder, så att han får träffa sina mor- och farföräldrar och alla kusiner. Vi vill att de ska få en så bra relation som möjligt även om vi bor långt ifrån varandra.

Under somrarna försöker familjen vara i Hälsingland i minst tre, fyra veckor och schemat är alltid fullspäckat.

– Då bor vi hos någon närstående, hos den som har plats just då. Vi åker på loppisrundor och träffar släkt och vänner hela tiden. Framförallt är vi bara med familjen. Sen är det hemvändarfest i juli och den vill vi heller inte missa, säger Martina.

Semesterdagarna går i princip enbart åt till att vara i Hälsingland, så utöver det blir det inte många andra resor för Martina och Robin.

– Vi har så många vänner där hemma så vi hinner knappt träffa alla under de här veckorna. Vi har aldrig påverkats av att det skulle vara dåligt väder i Sverige och längtat utomlands. För oss handlar det om vilka vi är med, inte hur fint väder det är.

I och med att paret fått barn har de mer och mer börjat blicka tillbaka på det lugnare livet som erbjuds i Hälsingland jämfört med Stockholm.

– Vi kommer att flytta tillbaka på heltid, men vi vet inte när det blir. Nu när vi har barn har vi börjat längta efter hus och egen gräsmatta. Hemma är man glad för det lilla och det är lättare att leva i nuet. Fram till dess försöker vi åka dit så ofta vi kan, och somrarna är då vi kan vara där under en längre period.

Låt posten följa med till ditt tillfälliga boende
Åker ni till er hemstad under sommaren? Genom att beställa Tillfällig eftersändning kommer posten fram till er tillfälliga adress. Då behöver ni inte oroa er för att brev och viktiga räkningar ligger och väntar i lägenheten i stan.
Beställ Tillfällig eftersandning