Adressändring

Låt posten följa med till ditt tillfälliga boende

Provbo med din partner? Tänk på det här!

Att flytta ihop är ett stort steg i förhållandet. Vi har tipsen för att göra starten på samboskapet så bra som möjligt.  

För sex år sedan flyttade Viktor, 33 år, in hos sin flickvän – och sedan dess har de bott tillsammans i ytterligare två lägenheter tillsammans. Nu har de hittat sin gemensamma inredningsstil och har stenkoll på varandras olika sidor.

Så var det inte riktigt i början, och de fick även början anpassa sig efter varandra – för att båda skulle trivas.

–  Saker som jag själv inte brydde mig om var viktigt för henne, som att bädda sängen varje dag. Hon fick istället anpassa sig efter att jag ville laga riktig mat varje dag och inte köpa hämtmat, säger Viktor.

Läs mer om Viktor som flyttade in hos sin flickvän här.

5 saker att tänka på när ni flyttar ihop!

 1. Respektera varandras vanor och rutiner
  Det kan vara en utmaning att flytta ihop med någon vars invanda rutiner skiljer sig från dina. Glöm inte att respektera att ni är olika – och att inget behöver vara mer rätt eller fel.
 2. Provbo innan ni köper boende tillsammans 
  Då känner ni er mer trygga med att ni faktiskt kan bo tillsammans och funkar ihop som sambos.
 3. Låt gemensam stil växa fram 
  Två personer som går in i ett samboskap har ofta egna uppfattningar om hur de helst inreder sitt hem. I början kan det krocka, så stress inte fram hur ni vill ha det ihop – låt det växa fram.
 4. Se varandras olika sidor
  Att flytta ihop innebär att ni får se fler sidor av varandra, både bra och sämre. Se det som något positivt att ni kommer närmare varandra och att det tar relationen till en ny nivå.
 5. Glöm inte bort att dejta
  När ni bor tillsammans behöver ni inte anstränga er för att ses, det sker naturligt. Det som däremot kanske inte sker lika naturligt som sambos är att ta sig utanför lägenheten för att fortsätta dejta på det sätt man ofta gör när man inte bor ihop.
Låt posten följa med till ditt tillfälliga boende
Ska du och din parter testa på att bo tillsammans? Se till att din post följer med i flytten! Med Tillfällig eftersändning kan du eftersända posten till din tillfälliga adress i upp till sex månader.
Beställ Tillfällig eftersandning